Mainos
Mainos

MTV3:n 45 minuuttia: MedOne-yhtiöt tekevät miljoonia kuntien rahoilla

Suomen johtava terveydenhuollon ulkoistuksiin erikoistunut MedOne-yhtiöryhmä tekee huikeaa taloudellista tulosta, kertoo tämän illan 45 minuuttia -ohjelma. Ohjelman julkaisemien vuoden 2004 tilinpäätöstietojen mukaan MedOne Oy ja DocOne Oy tekivät yhteensä 36,2 miljoonan euron liikevaihdolla 5,7 miljoonan euron tuloksen.

MedOne-yhtiöiden maksavia asiakkaita ovat keikkalääkäreitä ja terveyskeskusten ulkoistamispalveluja ostavat kunnat ja sairaanhoitopiirit.

- Mitään ihmeellistä tuottoa me ei voida vielä osoittaa, mutta tulevaisuudessa varmasti, luonnehtii MedOne-konsernin toimitusjohtaja Pertti Karjalainen tuloskuntoa 45 minuutin haastattelussa.

MedOne-konserniin kuuluu useita eri yhtiöitä. MedOne Group Oy omistaa MedOne Oy:n koko osakekannan. MedOne Oy puolestaan omistaa koko MedOne Hoivapalvelut Oy:n osakekannan sekä enemmistön DocOne Oy:n osakekannasta.

MedOne Oy:n liikevaihdon voimakas kasvu jatkui vuoden 2004 tilikaudella. Kasvua tuli vuositasolla 23,6 prosenttia. MedOne Oy on huomattavasti kannattavampi yhtiö kuin esimerkiksi Mehiläinen tai Suomen Terveystalo. MedOne Oy:n sijoitetun pääoman tuotto nousi vuodessa 38 prosentista lähes 114 prosenttiin.

- Luku on huikea, tavallisesti kannattavat asianajotoimistotkaan eivät pääse kuin 50 prosentin sijoitetun pääoman tuottoon, kertoo tilinpäätökset analysoinut Balance Consultingin pääanalyytikko Ari Rajala.

Kaupparekisterin oli hankala saada tilinpäätöstietoja

Lain mukaan yritysten on toimitettava tilinpäätöstietonsa kaupparekisteriin. MedOne -konsernin tilinpäätöstietoja kaupparekisteri joutui pyytämään moneen otteeseen.

Patentti- ja rekisterihallitus lähetti MedOne -konserniin ensimmäisen karhukirjeen viime syyskuussa. Yhtiö ei lähettänyt tietoja kaupparekisteriin. Viranomaiset asettivat uhkasakon lokakuussa, mutta MedOne-konserni ei noutanut kirjettä. Se makasi postissa useita viikkoja. Joulukuussa kaupparekisteri pani haastemiehen asialle.

- Varmaan asia on unohtunut. Ei ole mitään erityistä syytä, toimitusjohtaja Pertti Karjalainen perusteli MedOne -konsernin menettelyä.

Karjalainen toimitti tilinpäätöstiedot kaupparekisteriin 17. helmikuuta - heti 45 minuuttia -ohjelman haastattelutilanteen jälkeen.

45 minuuttia julkaisi tilinpäätöstiedot ja osakasluettelot

Kuntien taloudesta päättäviä ja lääkäreitä on kiinnostanut, ketkä ovat MedOne-yhtiöiden omistajia. MTV3:n 45 minuuttia pyysi MedOne-konsernin osakasluetteloita marraskuussa 2005 osakeyhtiölakiin vedoten. Osakeyhtiölain mukaan "osakeluettelo ja osakasluettelo on pidettävä yhtiön pääkonttorissa jokaisen nähtävänä. Jokaisella on, korvattuaan yhtiön kulut, oikeus saada jäljennös osakeluettelosta ja osakasluettelosta tai niiden osasta."

MedOne Group Oy:n toimitusjohtaja Pertti Karjalainen ensin kieltäytyi toimittamasta tietoja.

- Ei varmaan kukaan halua julkisuutta näistä lääkäreistä. Tämä on tavallaan tämmönen professio, jossa halutaan tavallaan suojella sitä lääkärin yksityiselämää, toimitusjohtaja Karjalainen perusteli päätöstään 45 minuutin haastattelussa 23.11.2005.

45 minuuttia pyysi osakasluetteloita uudelleen joulukuussa ja helmikuussa lakiin vedoten. Yritys toimitti pyydetyt osakasluettelot 17.2.2006. Toimitusjohtaja Karjalaisen mukaan tiedot muuttuvat jopa päivittäin.

45 minuuttia MTV3-kanavalla tänään klo 20:05.

(MTV3)

(45minuuttia 22.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme