Mainos
Mainos

MTV3:n Bäckman-juttu esitutkinnassa

Helsingin poliisilla on meneillään esitutkinta liittyen televisiojuttuun dosentti Johan Bäckmanin väitöskirjan aineistosta.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman toimittajaa, tuottajaa sekä ajankohtaisohjelmien toimituspäällikköä on kuultu epäiltyinä törkeästä kunnianloukkauksesta.

45 minuuttia -ohjelmassa kerrottiin taannoin, ettei kukaan ole nähnyt Bäckmanin itämafiaa käsittelevän väitöskirjan haastatteluaineistoa. Bäckman teki ohjelmasta tutkintapyynnön poliisille.

MTV3:n ajankohtaisohjelmien toimituspäällikön Jussi Erosen mielestä esitutkinta on aiheeton.

– Tv-ohjelma oli asiallinen. Me kyselimme ja yritimme selvittää, missä ovat nämä Bäckmanin lähteet, joita ei ollut nähnyt kukaan muu kuin Bäckman itse. Ohjelmassa ei ollut mitään loukkaavaa tai mitään väärää tietoa, Eronen sanoo.

Tutkinnanjohtajana toimivan rikoskomisario Sampo Suomalan mukaan poliisi on määrännyt väitöskirjan aineiston ja haastateltavien listan toistaiseksi salaiseksi. Aineiston salaisuutta poliisin näkökulmasta harkitaan myöhemmin uudelleen.

Juttu pyritään saamaan syyttäjälle parin viikon sisällä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme