Mainos
Mainos

MTV3:n Haapala: Minkä salkun nappaa Urpilainen?

Kiinnostavin vääntö käydään valtiovarainministerin ja ulkoministerin salkuista, arvio MTV3:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala. Neuvottelujen johtoryhmä viimeistelee hallitusohjelmaa ja jakaa ministerinsalkkuja puolueiden kesken.

– Siellä käydään näitä viime hetken vääntöjä ja mielenkiintoisin kysymys tällä hetkellä on se, mitä tekee Jutta Urpilainen, eli lähteekö hän valtionvarainministeriksi, kuten oletetaan. Viime hetkellä tihkuneiden tietojen mukaan hän ei lähtisi mutta sehän nähdään illan mittaan tai viimeistään puolue-elimissä huomenna.

Haapala painottaa, että mikään ei ole vielä varmaa. Myös Erkki Tuomiojan, Jouni Backmanin ja Eero Heinäluoman nimet ovat nousseet esille, jollei Urpilainen lähde valtionvarainministeriksi.

– Heinäluoma periaatteessa kovana neuvottelijana saanee itse päättää, minkä paikan ottaa. Mutta tällä hetkellä veikkauksena ykkösenä on eduskunnanpuhemies, jollei sitten ulkoministeri. Eli demarinimityksiä ehkä odotetaan mielenkiinnolla enemmän kuin kokoomuksen nimityksiä.

Ennakkoajatus Haapalan mukaan on ollut, että SDP saisi ulkoministerin ja valtionvarainministerin pestit.

– Vaihtokaupassa on myös erittäin vahva ja vaikutusvaltainen työ- ja elinkeinoministeriö. Sinne paikalle ollaan panemassa kokoomuksen Jyri Häkämiestä.

Haapala sanoo, että käytäväpuheissa on liikkunut huhuja salkkujen jakautumisesta.

– Kokoomus ja SDP saisivat kumpikin kuusi ministerin salkkua, Vasemmistoliitto kaksi, Vihreät kaksi, RKP kaksi ja Kristillisdemokraatit yksi. Tältä pohjalta sitä oletetaan tulevan mutta se varmistuu vasta tiedotustilaisuudessa kuuden maissa illalla.

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme