Mainos
Mainos

MTV3:n haastattelu: Ahtisaari puolusti optiotulojaan

Presidentti Martti Ahtisaari on MTV3:lle antamassaan haastattelussa kommentoinut ensimmäisen kerran Elcoteq-optioitaan. Rauli Virtasen haastattelussa Ahtisaari myös kommentoi edeltäjänsä Mauno Koiviston muuatta poliittista valintaa.

Martti Ahtisaari

Presidentti Martti Ahtisaaren optiot ovat puhuttaneet mediaa ja kansaa viime kuukausina. Ahtisaari itse ei ole aikaisemmin kommentoinut asiaa lainkaan, ja myös Ahtisaaren toimisto on käännyttänyt kommenttien pyytäjät oveltaan.

Rauli Virtanen haastatteli Ahtisaarta MTV3:lle New Yorkissa. Nyt Ahtisaari puolustaa optiotulojaan, joiden hän sanoo tulleen ansaitun vaivannäön palkkana. Hän ei kuitenkaan katso myyneensä periaatteitaan.
- Mielestäni olen ansainnut joka pennin joka tästä optiojärjestelystä tulee. Teen kovasti töitä ja meillä on ollut runsaasti kokokouksia ja matkojakin näiden tehtävien yhteydessä.
- Olen yhä samaa mieltä kuin aiemmassa optiojärjestelyjä koskeneessa kommentissani, että kymmenien tai satojen miljoonien optiojärjestelyt yritysjohdolle ovat epäoikeudenmukaisia.

Virkakautensa päätyttyä Ahtisaari liittyi Elcoteqin hallitukseen ja sen optiojärjestelyihin. Optionsa Ahtisaari rahasti syyskuussa, eli heti kun se oli mahdollista. Viiden kuukauden voitto oli 360 000 markkaa. Lisää on luvassa, sillä hänelle jäi vielä runsaat 5000 optiota. UPM-Kymmenen hallituksen jäsenyydestä Ahtisaari kuittaa lisäksi 19 000 markkaa kuukaudessa sekä kokouspalkkiot. Valtio on osaltaan pyrkinyt turvaamaan eläkeläispresidentin riippumattomuuden 363 600 markan verottomalla eläkkeellä vuodessa. Ahtisaaren toiminta onkin tuomittu laajasti: piispoja, ministereitä ja ay-liikkeen johtoa myöten.

Optiorahastus on kummeksuttanut kansan oikeustajua, sillä virkakaudellaan Ahtisaari tuomitsi optiot jyrkästi.
- Esittäisin elämisen tavan ohjeeksi sen, että ahneus rajoitettaisiin sopivaisuuden puitteisiin, Ahtisaari totesi pari vuotta sitten.

Koivisto sai sapiskaa puolueen jäsenkirjasta

Mauno Koivisto

Mauno Koivisto liittyi takaisin SDP:n jäseneksi jätettyään presidentin viran. Rauli Virtanen kysyi Ahtisaarelta, vieläkö tämä kokee SDP:n omaksi puolueekseen.
- Kyllä se henkisesti sitä yhä on. Olen kuitenkin periaatteen ihminen. Jos kerran edellytetään että presidentti jättää puoluekytkennät presidentiksi tullessaan, niin ihmettelen että asianomainen palaa välittömästi puolueeseen kautensa päätettyään. Ketä tässä silloin yritetään pettää, itseä vai muita?
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot