Mainos
Mainos

MTV3:n Kallionpää: Perussuomalaiset ahtaassa raossa

Hallitusneuvottelut alkavat viikkoa suunniteltua myöhemmin. Hallitustunnustelija Jyrki Katainen ilmoitti tänään esittävänsä puolueille vielä lisäkysymyksiä. MTV3:n politiikantoimittaja Vesa Kallionpään mukaan lisäaikaan on muutama hyvä syy. EU-neuvotteluilla on todella kiire, ja hallitusneuvotteluissa taas päätetään joistain erittäin suurista kysymyksistä.

- Asioista tuntuu olevan useita eri näkökantoja. Se vaatii aikaa. Varsinkin perussuomalaiset tarvitsevat aikaa myös erilaisten faktojen opetteluun vaikkapa valtiontalouden kiemuroista. Nythän monet puolueen linjauksista ovat kuin vaalityömies Putkosen stetsonista reväistyjä, näin soinikielellä sanottuna.

Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet vastustavansa EU:n tukipäätöksiä. Kallionpään mukaan tämä ei automaattisesti kuitenkaan tarkoita hallituksesta ulos jäämistä.

- Aina voidaan sopia jostain erivapaudesta. Perussuomalaiset saisivat esimerkiksi näissä EU-tukiasioissa äänestää toisin. Kultavaa´alla täytyy erivapaudet kuitenkin punnita, Kallionpää arvioi.

Kallionpää muistuttaa, että samaan aikaan Portugalin tukipäätöksen kanssa eduskunnassa tullaan äänestämään hallituksen luottamuksesta. Silloin perussuomalaiset joutuvat mm. miettimään, äänestävätkö oman hallituksen nurin.

Persut mukaan

Hallitus voidaan muodostaa ilman perussuomalaisiakin. Kallionpää kuitenkin sanoo, että se on vaikeampi tehtävä miltä saattaa kuulostaa.

- Totta kai vaalien suurin voittaja halutaan hallitusvastuuseen. Sitä ei haluta ainoastaan puhumaan mukavia oppositiosta, ja huutelemaan turuilla ja toreilla. Mutta jos vaatimukset menevät aivan mahdottomiksi, löytyy toki muitakin puolueita hallitukseen.

Hallitustunnustelija Katainen aikoo siis esittää vielä keskustaa lukuun ottamatta kaikille puolueille lisäkysymyksiä. Kallionpään mukaan hallituspohja on siis, osin neuvottelutaktisista syistä, auki vielä ensi viikkoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme