Mainos
Mainos

MTV3:n kysely: Aseiden kotisäilytystä ei haluta kieltää

Selvä enemmistö suomalaisista vastustaa aseiden kotisäilytyksen kieltämistä.

MTV3:n teettämässä kyselyssä selvä enemmistö eli 59 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kaikkien aseiden säilyttämistä kotona ei pidä kieltää. Kiellon kannalla oli 35 prosenttia vastaajista.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) näyttää siis jäävän vähemmistöön vaatiessaan aseiden siivoamista pois kodeista. Tuomioja toisti näkemyksensä heti Norjan joukkosurmien jälkeen.

Erityisen kielteisesti ehdotukseen suhtautuivat miehet - heistä vain 28 prosenttia kannatti kieltoa. Naisista 42 prosenttia halusi kaikki aseet pois kodeista.

Kun vastaajilta kysyttiin yleisempää kantaa aselainsäädännön kiristämiseen, hieman yli puolet oli kiristämisen kannalla. Iäkkäämmät vastaajat suhtautuivat lain kiristämiseen nuoria myönteisemmin.

  • Aselaki kiristyi kesäkuussa
  • - Yksityishenkilöille käsiaseisiin annettavat luvat ensin voimassa määräaikaisesti viisi vuotta.
  • - Käsiaseluvan ikäraja 20 vuotta.
  • - Muiden kuin käsiaseiden osalta hankkimis- ja hallussapitoluvan ikäraja nousi 18 vuoteen. 15-vuotias voi saada rinnakkaisluvan kivääriin, pienoiskivääriin, haulikkoon tai yhdistelmäaseeseen.
  • - Hakijalta vaaditaan soveltuvuustesti ja seuran asekouluttajan antama todistus harrastuksesta.
  • - Poliisi voi pyytää hakijasta tietoja lääkäriltä.
  • - Lääkäreille asetettiin velvollisuus ilmoittaa poliisille sopimattomasta aseluvan haltijasta.
  • - Laki koskee nyt myös esineitä, jotka ovat helposti muunneltavissa ampuma-aseiksi.

Katso Salla Vuorikosken juttu (Seitsemän uutiset 5.8.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot