Mainos

MTV3:n kysely: Hallitukselle tyly arvio kevättalven sählingeistä

Hallituksen hapuileva päätöksenteko maaliskuun kehysriihessä näkyy myös kansalaisten arvioissa. MTV3 uutisten kyselyssä kaksi kolmesta vastaajasta on sitä mieltä, että hallitus on onnistunut päätöksenteossaan huonosti.

Huonon arvosanan saavat niin ikään hallituksen keskeiset ministerit, pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.). Noin kaksi kolmesta vastaajasta arvioi Kataisen ja Urpilaisen onnistuneen melko tai erittäin huonosti.

Hallituksen päätöksentekokykyä mitattiin kysymyksellä, jossa viitattiin kehysriihen osinkoveropäätöksiin. Hallitus joutui korjaamaan päätöksiään sen jälkeen, kun hallituksen sisällä syntyi eripuraa päätösten vaikutuksista. Varsinkin Vasemmistoliitossa katsottiin, että muutokset osinkoverotuksessa suosivat kohtuuttomasti vauraita omistajayrittäjiä ja toisaalta pörssiyritysten suuromistajia. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) on jälkikäteen jopa antanut ymmärtää, ettei hänen puolueensa olisi voinut jatkaa hallituksessa, jos muutoksia ei olisi tehty.

MTV3:n kyselyssä hallitukselle hyvän arvosanan (hallitus onnistui erittäin tai melko hyvin) antaa vain 13 prosenttia vastaajista. 14 prosenttia suhtautuu hallituksen toimiin neutraalisti (ei onnistunut hyvin eikä huonosti). Melko tai erittäin huonoksi hallituksen toiminnan arvioi 62 prosenttia vastanneista.

Hallituksen vaikeudet ovat nostaneet keskusteluun myös pääministeri Jyrki Kataisen onnistumisen hallituksen johtamisessa. Kansalaisten selvä enemmistö on pannut vaikeudet merkille. 61 prosenttia arvioi Kataisen onnistuneen melko tai erittäin huonosti. Hyvän arvosanan antaa vain 17 prosenttia vastaajista.

Yhtä kehnot lukemat saa veroasioista vastaava valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. 60 prosenttia antaa huonon arvosanan ja 13 hyvän.

Tutkimus tehtiin verkkopaneelissa 5.-9. huhtikuuta, ja siihen vastasi 1862 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista.

Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV3 Uutisten toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot