Mainos
Mainos

MTV3:n kysely: Kolmannes kenttäväestä haluaa Soinille vastaehdokkaan

Perussuomalaisten kenttäväestä kolmannes haluaa Timo Soinille vastaehdokkaan ensi kesän puoluekokoukseen Joensuussa. Tämä käy ilmi MTV3:n Uutisten perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille tekemästä kyselystä.

Timo Soinin asema on kuitenkin vankka, sillä 58 prosenttia ei kaipaa puheenjohtajakisaa ja joka kymmenes ei osaa vastata. Henki kentällä näyttää olevan, että Timo Soini jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajana niin kauan kuin hän itse jaksaa ja haluaa.

– Jos joku haluaa itsestään tehdä pellen, niin voi haastaa Soinin ensi kesänä, tiivistää tunnelmat Uudenmaan piirihallituksen jäsen Juha Simonen.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö nousee puolueaktiivien suosikiksi, kun kyselyssä pyydettiin nimeämään sopivinta haastajaa Soinille. Tukensa Niinistölle antaa 26 prosenttia. Seuraavaksi eniten mainintoja keräävät kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (16%) ja europarlamentaarikko Sampo Terho (15%). Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner (12%) kiilaa kansanedustaja Jussi Halla-ahon (7%) edelle. Halla-ahon nimi on pyörinyt Soinin haastajaspekulaatioissa erityisesti kunnallisvaalien kovan äänisaaliin jälkeen.

Soini saa hyvät arvosanat

Puheenjohtaja Soinin vahva asema näkyy myös siinä, että hän saa erinomaiset arviot omalta väeltään. Piirihallitusten jäsenistä 57 prosenttia katsoo, että Soini on hoitanut puheenjohtajuuden erinomaisesti. 36 prosenttia antaa arvosanan hyvä. 4 prosenttia pitää Soinin toimia tyydyttävänä ja huonosti on mennyt 3 prosentin mielestä.

Vuoden 2011 vastaavaan kyselyyn verrattuna Soinin todistus on kuitenkin heikentynyt. Viime vuonna peräti 80 prosenttia katsoi, että Soini on onnistunut puheenjohtajana erinomaisesti, 18 prosentin mielestä hyvin ja 2 prosentin tyydyttävästi.

Hallituksen ulkopuolelle jääminen saa edelleen vankan tuen puolueväeltä. Viime vuonna 82 prosenttia sanoi, että hallitukseen ei pitänyt mennä, tänä vuonna luku on 88 prosenttia. Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajana vuosina 2000–2012 toiminut Osmo Kokko on tyytyväinen ratkaisuun.

– Euroopan rahoituskriisi oli argumentti, jolla me eduskuntavaalit voitimme. Me olisimme pettäneet äänestäjämme, jos olisimme lähteneet tuohon hallitukseen, Kokko toteaa.

Kyselyn toteuttivat MTV3 ja Think If Laboratories. Otos oli 195, vastausprosentti 71.

Lisää aiheesta illan Seitsemän ja Kymmenen Uutisissa sekä Huomenta Suomessa huomenna.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 6.1.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme