Mainos
Mainos

MTV3:n lukijat: Myrskytuhoihin varauduttava paremmin

Myrskytuhoihin pitäisi varautua selvästi nykyistä paremmin, ajattelevat MTV3:n nettisivujen lukijat. Vastanneista 82,7 prosenttia kannattaa parempaa varautumista, kun 17,3 prosenttia ei näe varautumisessa parantamisen varaa. Yhteensä kyselyyn on tähän mennessä vastannut 821 lukijaa.

Moni kokee epäoikeudenmukaiseksi sen, että sähköyhtiöiden johtajille maksetaan suuria optioita samaan aikaan, kun myrskytuhoihin varaudutaan heikosti ja sähköverkkojen rakentamista maan alle pidetään liian kalliina.

Myrskytuhot koituvat kuitenkin hintaviksi sähköyhtiöille, ja vaikka maakaapelin rakentaminen maksaa, ihmettelevät lukijat, eikö kaapelointi tulisi pitkällä aikavälillä edullisemmaksi kuin tuhojen korjaaminen. Mallia kehotetaan ottamaan Keski-Euroopasta, jossa sähkölinjat kulkevat jo suurimmaksi osaksi maan alla.

Osa on sitä mieltä, että yllätyksiä tulee vastaan, vaikka tuhoihin varauduttaisiin kuinka hyvin.

– Aina se luonto ihmisen edellä kulkee, oli varotoimenpiteet kuinka hyvät tahansa, kommentoi eräs vastaaja.

Joidenkin mielessä Suomessa on tuudittauduttu rauhan aikana liiallisen turvallisuuden tunteen valtaan ja unohdettu, että tänä päivänä luonto aiheuttaa samantapaista tuhoa kuin ilmahyökkäys.

Osa kuuluttaa ihmisten omaa vastuuta myrskytuhojen ennaltaehkäisemisessä: suuret puut voisi kaataa rakennusten ja parkkipaikkojen läheisyydestä ja omakotitaloasujat voisivat siirtää pihansa tavarat parempaan turvaan tai kiinnittää ne paikoilleen.

Moni aikoo tapaninpäivän myrskyn seurauksena myös hankkia omaan taloonsa sähköä hätätilanteen varalle varaavan aggregaatin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme