Mainos
Mainos

MTV3:n lukijat: Niinistö, Niinistö, Niinistö… on uusi Kekkonen

Sauli Niinistö on MTV3:n lukijoiden mielestä yhä vahvin ehdokas presidentiksi. Paavo Lipposen ilmoittautuminen mukaan presidenttikisaan tosin on kiristänyt tilannetta.

MTV3 Uutisten nettikysymyksen mukaan Niinistöä äänestäisi lähes joka toinen lukija, Lipponen saisi puolestaan noin joka viidennen äänen.

Edellisessä äänestyksessä, jossa haastajina olivat vain Paavo Väyrynen ja Pekka Haavisto, Niinistö keräsi 67 prosenttia äänistä.

Älykäs ja edustava Niinistö

MTV3 Uutisten nettikysymyksessä Niinistö keräsi lukijoiden äänistä kaikkiaan noin 48 prosenttia.

Niinistöä kannattavat katsoivat miehen olevan kaikin puolin edustava presidentiksi. Myös miehen talousosaaminen keräsi arvostusta.

– Mielestäni Lipposen käytös ei sovi presidentille. Niinistö antaa kunnon lausuntoja asioista, kun niitä pyydetään. Hän ei vastaa toimittajille "So What". Sellaiset vastaukset eivät sovi presidentille. Niinistöllä on riittävästi kokemusta eikä ole liian vanha.

– Niinistö on järkevä ja kansanasialla. Hän haluaisi karsia eduskunnan turhia kuluja, mutta eduskunnan pässit eivät kuuntele Niinistön järkipuhetta. Presidenttinä heidän olisi pakko kuunnella. Niinistö on uusi Kekkonen.

– Älykäs ja edustava. Hoitaa tehtävänsä hyvin. Ehdottomasti paras ja ainut oikea vaihtoehto.

– Sauli Niinistö on asiansa osaava, edustava valtiomies, jolla on sellaista elämänkokemusta, joka antaa hänen ajattelulleen syvyyttä.

"Lipponen on jääräpää, mutta ei presidenttinä voikaan kuvia kumarrella"

Lipponen keräsi MTV3 Uutisten lukijoiden äänistä puolestaan hieman yli 20 prosenttia. Äänestäjät tuntuivat arvostavan etenkin Lipposen järkähtämätöntä asennetta.

– Lipponen on karismaattinen, sivistynyt, kielitaitoinen ja kokenein nyt esillä olevista ehdokkaista. Särmikäs ärsyttävyyteen asti, mutta sellaista me suomalaiset nyt tarvitsemme.

Moni katsoi Lipposten sopivan myös pariskuntana maatamme edustamaan.

– Vasemmistolainen ehdokas, vaihtoehto kokoomuksen Niinistölle. Jääräpää, mutta ei kyseissä hommassa kuvia voi kumarrellakaan. Mielestäni ehdottomasti paras vaihtoehto, eikä vaimokaan ole hassumpi.

– Lipposen Päivi olisi niin mahtava presidentin puoliso

"Väyrynen on Suomen viisain mies"

Väyrystä presidentiksi kannattaa hiukan yli 6 prosenttia lukijoista, Pekka Haavistoa puolestaan noin 5 prosenttia.

– Paavo Väyrynen on Suomen viisain mies. Olen äänestänyt häntä ennenkin. Timo Soini on toinen hyvä vaihtoehto. Lipposta en kannata, koska hän suosii vain hyvätuloisia ja määrää aina vain lisää veroja köyhille ja vanhuksille. Niinistö tekee samoin, koska oli samassa hallituksessakin.

Noin joka viides äänestäisi jotakuta muuta kuin nyt jo ehdokkaaksi ilmoittautuneita. Muina niminä esiin Soinin lisäksi nousivat muun muassa Eero Heinäluoma, Päivi Räsänen ja Anneli Jäätteenmäki.

Eräällä vastaajalla tosin oli huomattavasti läheisempi ehdokas mielessä.

– Äänestäisin itseäni.

MTV3 Uutisten nettikysymykseen tuli noin 1900 vastausta. Katso koko tulos ja lue perusteluita täältä.

Koonnut

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme