Mainos
Mainos

MTV3:n lukijat takseista: Ajonopeus hirvittää

MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla taksit tuntuvat herättävät paljon mielipiteitä ja kommentteja.

Osalla on takseista ja taksikuskeista paljon hyvää sanottavaa, mutta osa kokee, että palvelussa olisi parantamisen varaa.

– Samaan paikkaan ajettiin aina eri reittiä ja matka maksoi aina eri summan.

– Ajonopeus välillä hirvittää. Neljänkympin alueella 80 km/h.

Osa lukijoista pitää suomalaisen taksin palvelua hyvänä ja luotettavana.

– Etenkin maaseututaksit ovat ystävällisiä ja avuliaita. Eipä tarvitse mennä kun Suomenlahden yli, niin jo löytyy vaikka minkälaista suharia.

– Ei mitään valittamista. Tietystihän se vois olla halvempaa, niin vois ajella useammin.

Lisäksi lukijat kertoivat MTV3 Uutisille eri tavalla ahdistavasti käyttäytyneistä kuljettajista. Eräs kuljettaja oli ehdottanut naismatkustajalle jopa seksikumppanuutta, muutama naispuolinen lukija kertoi vihjailevasti tai liioittelevan kohteliaasti käyttäytyvistä kuskeista.

– Kerran yökerhosta tullessani keski-ikäinen kuljettaja kehui ulkonäköäni ja asuani. Joku pieni huomautus olisi voinut tuntua mukavaltakin, mutta jatkuva ulkonäköön viittaaminen alkoi tympiä ja pelottaa, eräs kertoo.

Nimimerkki "justjoo" kertoo kuljettajasta, joka koko taksimatkan haukkui ulkomaalaisia rasistisesti.

– Yritin olla kuuntelematta ja hymähtelin takapenkillä, mutta kyllä viha kiehahti monta kertaa. Ei siinä oikein osannut eikä jaksanut sanoa itse mitään, halusin vain äkkiä perille.

Lukijat kertovat myös tilanteista, joissa taksinkuljettaja on käyttäytynyt lähes vihamielisesti jo tullessaan pihaan "kun tänne oli niin vaikea löytää" tai haukkunut muuta liikennettä. Myös sokeasti navigaattoriin luottavat kuljettajat ovat aiheuttaneet stressiä.

– Jouduin väittelemään kuljettajan kanssa omalla asuinalueellani reitistä, sillä kuljettajan navigaattori olisi ohjannut toista - aivan järjetöntä - reittiä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme