Mainos
Mainos

MTV3:n lukiovertailu: Luostarivuori Turun ykkönen - katso kuntakohtaiset tulokset

Luostarivuoren lukio oli Turun lukioiden ykkönen ja Tampereen klassillinen lukio Tampereen paras.Espoon kouluista parhaiten menestyi Etelä-Tapiolan lukio.

Kaikki nämä ns. eliittilukioihin lukeutuvat koulut olivat valtakunnan kymmenen parhaan listalla.

MTV3:n vertailusta näkee kuntakohtaisesti lukioiden tulokset.

Maaseutukoulujen parhaita vertailussa olivat Säkylän seudun lukio ja Mynämäen lukio. Rautavaaran lukiossa kirjoitettiin myös hyvin, mutta ylioppilaita oli vain neljä.

Vertailussa käytettiin mittarina puoltoäänien keskiarvoa. Jokainen tutkintoon sisältyvä aine tuottaa pisteitä eli puoltoääniä. Laudaturista saa 7 pistettä, eximiasta 6, magnasta 5, cum laudesta 4, lubenterista 3 ja approbaturista 2.

Jokaisen yo-kirjoittajan puoltoäänistä lasketaan lukiokohtainen keskiarvo. Puoltoäänimäärä kertoo siis kirjoittajien keskiarvon.

Lue myös:

-

-

Katso kaikkien lukioiden tulokset tästä: MTV3:n lukiovertailu 2009

(MTV3)

MIKSI KOILLIS-HELSINGIN LUKIO EI MENESTY?

MIKSI SYK JA RESSU MENESTYVÄT?

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot