Mainos
Mainos

MTV3:n nettijuttu aiheutti kaaoksen maistraatteihin – kyselyjä jopa 90 000 päivässä

Maistraatin etusivulta löytyy ilmoitus, jonka mukaan maistraatit ovat ruuhkautuneet pahasti ihmisten äkillisten yhteydenottojen vuoksi.

Kesäkuun puolivälin jälkeen maistraattien tietopalveluihin tuli suoranainen yleisöryntäys, kun ihmiset syöksyivät tarkastamaan tietojaan Väestörekisterikeskuksen ilmaisessa tietojentarkastuspalvelussa.

Mikäli tiedoissa on virheitä tai niiden pohjalta herää kysymyksiä, on virheet korjatakseen tai vastauksen saadakseen otettava yhteyttä maistraattiin.

Tietojaan katselleet ihmiset ottivat siten joukolla yhteyttä maistraatteihin, ja maistraatit ruuhkautuivat täydellisesti äkillisen ryntäyksen seurauksena. Maistraatit taipuivat vyöryn edessä, ja pyysivät oman tiedotuksensa ohella Väestörekisterikeskusta tiedottamaan palveluiden tukkeutumisesta.

Kun Väestörekisterikeskuksesta tiedusteltiin, mikä aiheutti äkillisen yleisöryntäyksen virallisiin rekistereihin, oli tietopalveluiden johtaja Riitta Haggrénilla selvä vastaus.

–No, MTV3:n juttu.

Pyyntöjä pahimmillaan 90 000

MTV3.fi julkaisi 13.6. Koti-osiossaan jutun, jossa vinkattiin lukijoille, että omien virallisten tietojen tarkistaminen Väestörekisterikeskuksesta onnistuu helposti verkkopankkitunnuksilla. Juttu oli muutaman päivän ajan erittäin luettu, ja ketjureaktio oli valmis.

–Pahin ruuhka kesti yhden viikon ajan. Pahimpana päivänä kyselyjä oli 90 000, sitten parina päivänä noin nelisenkymmentä tuhatta. Sen jälkeen kyselymäärät tasaantuivat noin kolmeen tuhanteen päivässä. Hurjimpina päivinä meidän verkkopalvelumme jopa hyytyi suuren käyttäjämäärän vuoksi. Siitäkin tuli kovasti palautetta.

Nyt tilanne on varsinaisten omia tietoja koskevien kyselyjen ja korjausten osalta rauhoittunut, mutta maistraateilla on edelleen jonossa vinot pinot vastaamattomia kyselyjä ja korjauspyyntöjä ihmisten omiin tietoihin liittyen.

–Eivät nämä viranomaispalvelut yleensä ihan näin suosittuja ole, naurahtaa Haggrén.

Ruuhkautumisen aiheuttanut juttu:

Maistraatin tiedote asiasta: Maistraatit ruuhkautuneet yhteydenotoista

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme