Mainos
Mainos

MTV3:n Pitkänen: Jatkosta tulossa erittäin vaikea

Palkkaneuvotteluita tiiviisti seurannut MTV3 Uutisten politiikan toimittaja Raimo Pitkänen arvelee, että neuvotteluiden jatkosta on tulossa erittäin vaikea.

Myös valtakunnansovittelija Esa Lonka suhtautuu jatkoon vielä epävarmasti - Pitkäsen mukaan Lonka totesi, ettei hän osaa arvioida, milloin on edellytyksiä kutsua osapuolet koolle.

– Sekä työnantaja- että työntekijäpuoli ovat tyytymättömiä esityksessä olleeseen palkkarakenteeseen. Työnantajat haluavat lähes koko palkankorotuksen sovittavaksi yritystasolla, kun taas työntekijäpuoli haluaisi maksettavan kaikille saman suuruisena yleiskorotuksena, Pitkänen kertoo.

Teknologiateollisuuden suurissa vientiyrityksissä on alkaa lakko aamulla kello 6. Pitkäsen mukaan huomenna on mitä ilmeisimmin odotettavissa uusia lakkovaroituksia niin Metalliliitolta kuin Ammattiliitto Prolta.

– Osin nämä uudet varoitukset kohdistunevat uusiin yrityksiin, osiin samoihin yrityksiin, ja lakkovaroitukset tulisivat nyt ilmoitetun kahden viikon jatkoksi.

Aamulla alkavan ja hieman yli kaksi viikkoa kestävän työtaistelun on määrä päättyä kuudelta aamulla 7. marraskuuta. Aamukuudelta kone-, metalli- ja kaivosteollisuudessa alkava lakko koskee 32 000:ta toimihenkilöä ja työntekijää 41 yrityksessä. Pron mukaan Ylemmät Toimihenkilöt YTN liittyy lakkoon marraskuun alussa. Tällöin lakon piirissä on yli 40 000 palkansaajaa.

Politiikan toimittaja Pitkäsen mukaan raamisopimus ei vielä välttämättä kaatunut, mutta tilanne senkin suhteen on erittäin vaikea.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme