Mainos
Mainos

MTV3:n Pitkänen: Neuvottelut venyvät - koko paketista ei vielä tietoja

Hallituksen säästöpaketin kokonaisuus ei vielä selvinnyt, kertoo MTV3:n Uutisten toimittaja Raimo Pitkänen Säätytalolta.

– Hallitus asetti itselleen kunnianhimoisen tavoitteen. Mutta vaikeuksia on, kun ihmisten etuihin kosketaan. Esimerkiksi sosialidemokraatit äänestivät kuntaliitoksista, Pitkänen kertoi.

Vaikeuksia säästöjen nielemisessä oli myös kristillisdemokraateilla. Kristillisdemokraatit on hyväksynyt hallituksen rakennepaketin. Ratkaisu vei aikaa, koska puolue halusi varmistaa, että kotihoidon tuen kokonaiskestoa ei leikata.

Paketin hyväksymisestä kertoi STT:lle kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

– Ensin kristillisdemokraatit olivat lähdössä hallituksesta, sitten kerrottiin, että he hyväksyvät hallituksen paketin, ja nyt tuli taas toisenlaista tietoa. Vaikea uskoa, että kristillisdemokraatit jättäisivät hallituksen. Tässä on kyse kotihoidon tuesta leikkaamisesta; äitejä patistellaan töihin nopeammin.

Myös vasemmistoliiton kanta säästöpakettiin on yhä epäselvä.

Pitkäsen arvion mukaan vasemmistoliitolla on vaikeuksia hyväksyä työurien pidentäminen alkupäästä rajaamalla opintoaikaa.

– Suurin osa kestävyysvajeesta aiotaan kattaa kunta- ja sote-uudistuksella, Pitkänen kertoi.

Hallituksen budjetti-infoa odotetaan vielä tänä iltana. Epävirallisten tietojen mukaan tiedotustilaisuus alkaisi kello 21 mennessä, mutta tähän ei ole saatu vahvistusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot