Mainos
Mainos

MTV3:n politiikan toimittaja teknologian neuvotteluista: Bulevardilla tullaan käymään

MTV3:n politiikan toimittaja Raimo Pitkäsen mukaan työnantajapuolen eilen jättämä palkkatarjous oli tarkoitettu ohjeistamaan myös yleistä palkankorotuslinjaa.

– Vähän siltä näyttää, että työnantaja halusi osoittaa, että tämä oli pohjapaperi myös keskusjärjestöjohtajien pöytään. Tosin työntekijäpuoli näytti olevan ehdotuksesta lähinnä äärettömän loukkaantunut.

Teknologia-alan työehtosopimuksen valmistumista odotetaan muissakin liitoissa kuumeisesti, sillä sen odotetaan antavan suunnan myös muihin palkkaneuvotteluihin.

Teknologiateollisuuden puolella siirrytään tänään sopimuksettomaan tilaan. Sen jälkeen aletaan pohtia mahdollisia työtaistelutoimia.

– Tilanne on vaikea. En silti uskalla lähteä vielä lakosta puhumaan, mutta aika todennäköistä on, että valtakunnansovittelijan konttorilla tullaan käymään.

Yt-uutiset toivat oman varjonsa neuvottelupöytään

Pitkäsen mukaan eilisillä synkillä yt-uutisilla on vaikutusta nyt käynnissä oleviin neuvotteluihin. Hankalaksi tilanteen tekee se, että työnantaja- ja työntekijäpuolella on hyvin erilainen käsitys vallitsevasta tilanteesta.

–Työnantajan mielestä taloustilanne on erittäin arvaamaton ja tilauskansiot saattavat tyhjätä milloin tahansa. Työntekijöiden mielestä taas tilauskirjat ovat ihan täynnä ja tilauksia tulee koko ajan.

(MTV3)

Katso MTV3:n politiikan toimittajan Raimo Pitkäsen kommentit: (Huomenta Suomi 30.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme