Mainos
Mainos

MTV3:n puoluegallup: Keskusta ja kokoomus tasoissa, perussuomalaiset luisuu

Kokoomuksen ja keskustan kannatus on käytännössä tasoissa, kertoo MTV3 Uutisten tilaama puoluekannatusmittaus.

Maalis-huhtikuun aikana tehdyn mittauksen mukaan kokoomuksen kannatus on 19,9 prosenttia ja keskustan vain prosenttiyksikön kymmenyksen vähemmän eli 19,8 prosenttia.

Kolmatta paikkaa pitää SDP, jonka kannatus on nyt 18,1 prosenttia.

Raketin lailla nousussa olleen perussuomalaisten kannatus sen sijaan on hienoisessa luisussa. Puoluetta kannattaa 16,2 prosenttia tutkimukseen haastatelluista.

SDP kirii, PS laskee

Kokoomuksen kannatus on pysynyt käytännössä samana verrattuna MTV3:n helmikuiseen mittaukseen. Tuolloin kokoomuksen kannatus oli 0,1 prosenttiyksikköä pienempi, 19,8 prosenttia. Keskusta sen sijaan on nostanut kannatustaan hieman. Helmikuussa keskustan kannatus oli puoli prosenttiyksikköä heikompi, 19,3 prosenttia.

Demareiden kiri neljästä suuresta puolueesta on ollut kovinta: puolueen kannatus on noussut helmikuusta 0,8 prosenttiyksikköä. Tuolloin SDP:n kannatus oli 17,3 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on sen sijaan lievässä luisussa. Helmikuussa puoluetta olisi äänestänyt 17 prosenttia vastaajista, nyt luku on 0,8 prosenttiyksikköä pienempi.

Pienemmistä puolueista takapakkia on tullut vihreille, vasemmistoliitto sen sijaan on petrannut hieman.

Lue myös:

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 5.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme