Mainos
Mainos

MTV3:n puoluegallup: Neljä pientä tutuissa luvuissa

Neljän pienimmän eduskuntapuolueen kannatuksessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. MTV3:n uutisten tekemän puoluekannatusmittauksen mukaan vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja RKP ovat menettäneet kannatustaan hieman.

Vasemmistoliittoa äänestäisi nyt 7,3 prosenttia kyselyyn vastanneista. MTV3:n uutisten marraskuussa tekemään mittaukseen verrattuna puolueen kannatus on laskenut 0,3 prosenttiyksikköä.

Kristillisdemokraattien kannatus on puolestaan laskenut marraskuusta 0,5 prosenttiyksikköä ja on nyt 4,1 prosenttia. RKP on aivan kannassa kiinni, sillä sitä äänestäisi nyt 4 prosenttia kyselyyn vastanneista. RKP:n kannatus laski marraskuusta 0,1 prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatus on pysynyt tismalleen samana. Sekä marraskuussa että nyt vihreitä äänestäisi 9,2 prosenttia.

MTV:n uutisten tilaaman mittauksen suoritti Research Insight Finland 13.1.-8.2. Tutkimukseen haastateltiin 1 953 henkilöä, joista kantansa ilmoitti 1 405 eli 71,9 %.

Suurimpien puolueiden kohdalla tilastollinen virhemarginaali 95 prosentin luotettavuustasolla on 1,9 prosenttiyksikköä puolen tai toiseen.

Mittauksessa kysyttiin "Minkä puolueen tai ryhmittymän listalla olevaa ehdokasta äänestäisitte, jos eduskuntavaalit olisivat nyt?"

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme