Mainos
Mainos

MTV3:n puoluegallup: Perussuomalaiset jo tasoissa SDP:n kanssa

Perussuomalaiset on kiilaamassa kolmen suurimman puolueen joukkoon. MTV3:n uutisten teettämän mittauksen mukaan kolmantena olevan SDP:n ja neljänneksi suosituimman perussuomalaisten välinen kannatusero on enää 0,3 prosenttiyksikköä. SDP:tä äänestäisi nyt 17,3 prosenttia kyselyyn vastanneista, perussuomalaisia jo 17 prosenttia vastaajista.

Kaiken kaikkiaan neljän suurimman puolueen kannatuserot ovat hyvin pienet. Suosituimman puolueen kokoomuksen kannatus on valunut jo alle 20 prosentin, mikä on puolueen alhaisin kannatusluku tällä vaalikaudella.

Tällä hetkellä kokoomusta äänestäisi 19,8 prosenttia vastaajista. Aivan kokoomuksen kannoilla on keskusta, jonka kannatus tällä hetkellä on 19,3 prosenttia.

Muutos MTV3:n uutisten marraskuun kannatusmittauslukuihin verrattuna on suuri. Tuolloin kokoomus oli selvä ykkönen 21,3 prosentin kannatuksellaan. Marraskuun ja helmikuun välisenä aikana sen kannatuksesta on siis hävinnyt 1,5 prosenttiyksikköä.

SDP oli marraskuun gallupissa toisella sijalla (18,8 %) ja keskusta kolmantena (17,9 %). SDP on siis menettänyt 1,5 prosenttiyksikköä kannatuksestaan ja keskusta vahvistanut kannatustaan 1,4 prosenttiyksiköllä.

Perussuomalaisten kannatus on marraskuun mittauksesta kasvanut 2,4 prosenttiyksikköä. Vielä marraskuussa puolue oli selvästi kolmea suurinta jäljessä 14,6 prosentin kannatuksellaan.

Viidenneksi suurin puolue on vihreät 9,2 prosentin kannatuksellaan. Kuudentena on vasemmistoliitto (7,3 %), seitsemäntenä kristillisdemokraatit (4,1 %) ja kahdeksantena RKP (4,0 %). Neljän pienimmän puolueen kannatuksesta enemmän tässä artikkelissa.

MTV:n uutisten tilaaman mittauksen suoritti Research Insight Finland 13.1.-8.2. Tutkimukseen haastateltiin 1 953 henkilöä, joista kantansa ilmoitti 1 405 eli 71,9 %.

Suurimpien puolueiden kohdalla tilastollinen virhemarginaali 95 prosentin luotettavuustasolla on 1,9 prosenttiyksikköä puolen tai toiseen.

Mittauksessa kysyttiin "Minkä puolueen tai ryhmittymän listalla olevaa ehdokasta äänestäisitte, jos eduskuntavaalit olisivat nyt?"

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen raportti (Seitsemän uutiset 10.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme