Mainos
Mainos

MTV3:n puoluekysely: Vihreiden kannatus laskussa, vasemmistoliitto kirinyt hieman

Vihreät on menettänyt kannatustaan, kertoo MTV3 Uutisten tilaama puoluekannatustutkimus.

Maalis-huhtikuussa tehdyn mittauksen mukaan vihreiden kannatus on nyt 8,4 prosenttia. Puolue on kuitenkin viidenneksi suurin kokoomuksen, keskustan, SDP:n ja perussuomalaisten jälkeen.

Vasemmistoliiton kannatus sen sijaan on lievässä nousussa. Puoluetta kannattaa 7,7 prosenttia kyselyyn vastanneista.

RKP ja kristillisdemokraatit ovat samoissa luvuissa. Molempien kannatus on 4,2 prosenttia.

Pientä nousua muilla paitsi vihreillä

Vihreiden kannatus on luisunut MTV3:n helmikuussa teettämästä mittauksesta 0,8 prosenttiyksikköä. Vielä helmikuussa puolueen kannatus oli 9,2 prosenttia.

Vasemmistoliitto on puolestaan kohentanut kannatustaan helmikuusta 0,4 prosenttiyksiköllä. Sen kannatus oli tuolloin 7,3 prosenttia.

RKP ja kristillisdemokraatit ovat molemmat nostaneet kannatustaan hieman. Helmikuussa RKP:n kannatus oli 0,2 prosenttiyksikköä heikompi eli 4,0 prosenttia ja kristillisdemokraattien 0,1 prosenttiyksikköä heikompi eli 4,1 prosenttia.

Isoista puolueista kokoomus ja keskusta ovat kymmenystä vaille tasoissa ja SDP aivan hännillä. Perussuomalaiset sen sijaan on menettänyt piirun kannatustaan.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme