Mainos
Mainos

MTV3:n tentti: Halosta moitiskeltiin vaisuudesta

Istuva presidentti Tarja Halonen on saanut MTV3:n Presidenttitentissä sekä ruusuja että risuja. Presidenttiehdokkaat kehuivat kilpaa Halosen tapaa toimia globaaleissa kysymyksissä, kuten ympäristöasioissa, naisten aseman parantamisessa ja rauhantyössä.

– Halosen toinenkin kausi on mennyt ihan hyvin, paremmin kuin aikanaan vaaliväittelyissä enteiltiin. Halonen on tuonut inhimillistä läheisyyttä ja toiminut kansainvälisesti aktiivisesti, sanoi Sauli Niinistö (kok.).

– Yksi iso asia on se, että Naton esteenä on Halosen kaudella ollut sekä kansan tahto että tasavallan presidentti, arvioi puolestaan Paavo Arhinmäki (vas.).

Timo Soini (ps.) saloitti kehuilla, mutta päätyi lieviin moitteisiin.

– Plussaa on ollut, että lasikatto murtui. Loppua kohden tahti on kuitenkin heikentynyt. Istuvan presidentin aika on nyt täynnä.

Kritiikkiä Halonen saa ennen kaikkea varovaisesta roolistaan kotimaan arvojohtajana.

– Toinen kausi on ollut hivenen vaisu, hän on ottanut kotimaan syrjäytymiseen varovasti kantaa, sanoi Sari Essayah (kd.).

Paavo Väyrynen (kesk.) sen sijaan moitti Halosta epäaktiivisuudesta vienninedistämisessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme