Mainos
Mainos

MTV3:n toimittaja kertoo: Niinistöstä rento ja poikamaisen ujo presidentti

Suomi saa Sauli Niinistöstä rennon ja jopa poikamaisen ujon presidentin, kuvailee MTV3:n politiikan toimituksen esimies Timo Haapala tuoreen presidentin esiintymistä toimittajille järjestetyssä infotilaisuudessa.

Niinistö otti infossa kantaa niin ulko- kuin kotimaanpolitiikkaan.

Hän kertoi onnittelevansa Venäjän presidentinvaalit voittanutta Vladimir Putinia vielä tämän päivän aikana.

Niinistö oli pahoillaan Venäjän vaalivilppitapauksista, mutta se ei hänen mukaansa estä pitämästä yllä hyviä henkilökohtaisia suhteita Venäjän johdon kanssa.

Suomen mahdollisuuksia päästä mukaan YK:n turvaneuvostoon Niinistö piti realistisina. Tapaamisia YK:n valtiomiestason johtajien kanssa on jo buukattu presidentin kalenteriin. Päätös neuvostoon osallistumisesta tehdään ensi syksynä.

Kotimaan politiikassa Niinistö toivoo vapaamuotoisia ja nopeitakin tapaamisia – esimerkiksi eilen Niinistö ehti jo tavata ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soinin ja varapuheenjohtaja Pertti Salolaisen.

Yhteistyöstä hallituksen kanssa Niinistö lupailee rentoa: uuden presidentin tavaramerkiksi saattavat nousta esimerkiksi Niinistön infossa ehdottamat "Kesärannan makkarat" eli vapaamuotoiset illanistujaiset hallituksen kanssa kesän virka-asunnolla.

Niinistö on aiemmin nikotellut Mäntyniemeen muuttamista, mutta nyt tuore presidentti totesi, että sinne muutetaan, kun talo kerran on rakennettu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme