Mainos
Mainos

MTV3:n vaaliasiantuntija: Keskustaa ottaa eniten päähän

Perussuomalaisten eilinen ilmoitus jättäytyä pois hallituksesta veti Suomen poliittisen kentän kuviot aivan uuteen uskoon. Oppositioon vapaaehtoisesti vetäytyneet tai tahdonvastaisesti tuomitut pikkupuolueet olivat yhtäkkiä jälleen mukana hallitusneuvotteluissa.

Se, mikä ei muuttunut, oli vaaleissa murskatappion kärsineen keskustan status.

Keskusta on ja pysyy oppositiopuolueena, mutta perussuomalaisten päätös teki sen aseman entistä hankalammaksi. MTV3:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin mukaan keskustalle jäi pelissä mustapekka käteen.

– Luulen, että keskustaa ottaa nyt eniten päähän tämä hallitusratkaisu. He olivat ajatelleet, että jäävät suurimmaksi oppositiopuolueeksi ja lähtevät sitten keräämään sitä jo monissa vaaleissa huvennutta kannatustaan, Grönlund perustelee.

Eduskuntavaaleissa kaikki suuret puolueet menettivät kannatustaan perussuomalaisille, mutta erityisesti keskusta kärsi perussuomalaisten noususta.

– Keskusta jää nyt opposition vasta toiseksi suurimmaksi puolueeksi eikä se välttämättä ole kyllä mikään herkullinen paikka valtaan tottuneelle puolueelle, Grönlund arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme