Mainos
Mainos

MTV3:n vaalikone on tehty jo puoli miljoonaa kertaa

Tammikuussa avattu MTV3:n vaalikone on täytetty jo puoli miljoonaa kertaa. Tänään iltapäivällä tarkka kävijämäärä oli 507 429.

Vaalikoneesta haetaan ahkerasti apua oman äänestyspäätöksen tueksi, sillä yhden tunnin aikana käyttäjiä tulee keskimäärin 1 500 kappaletta lisää. Vuorokauden aikana käyttäjiä on keskimäärin 15 000.

Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2007 MTV3:n vaalikone täytettiin 1,4 miljoonaa kertaa. Tavoitteena on, että tänä vuonna kone täytettäisiin 1,7 miljoonaa kertaa.

Vaalikoneen toteuttaja Zef Solutions arvioi, että tällä vauhdilla tavoitteeseen päästään.

Sosiaalinen media mukana

Sosiaalinen media on tällä kertaa vahvasti mukana MTV3:n vaalikoneessa. Sopivasta ehdokkaasta voi alkaa "tykkäämään" ja ehdokaskorteissa on valmiit linkit ehdokkaiden Facebook- ja Twitter-sivuille, mikäli ehdokas on osoitteet ilmoittanut.

Myös vaalikoneen kysymyksissä sivutaan sosiaalista mediaa ja kaikki puolueet ovat yhtä mieltä siitä, että näkyvyys sosiaalisessa mediassa on poliitikoille nykyisin välttämätöntä.

Seuraavasta grafiikasta selviää, että kansanedustajaehdokkaat pitävät näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa tärkeämpänä kuin vaalikoneeseen vastanneet äänestäjät.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme