Mainos
Mainos

MTV3:n vaalikone: Vihreät kuntavaaliehdokkaat suopeimpia kuntaliitoksille

MTV3 Uutisten kuntavaalikoneeseen vastanneet ehdokkaat ovat pohtineet muun muassa suhdetta kuntaliitoksiin. Myötämielisimpiä liitoksille ovat vihreät. Vähinten yhteen liittämisistä innostuvat Rkp:n ehdokkaat.

Toiseksi eniten vaalikoneeseen vastanneista kuntaliitoksia suosivat kokoomuslaiset. Myös Sdp:n ehdokkaista piirun verran yli puolet olisi valmiita liittämään kuntia yhteen.

Rkp:n kanssa samoilla linjoilla ovat kristilliset ja vasemmistoliittoa edustavat kuntavaaliehdokkaat. Näissä joukoissa suhtaudutaan jonkin verran keskiarvoa kielteisemmin kuntien tai oman kunnan yhdistämiseen naapurikuntien kanssa.

Suomalaisia MTV3:n syyskuun lopussa avattu vaalikone kiinnostaa, kun koneella on vierailut jo yli 274 90 käyttäjää.

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 28. lokakuuta. Ennakkoon voi kotimaassa äänestää 17.–23. lokakuuta ja ulkomailla 17.–20. lokakuuta. Vaaleissa valitaan yhteensä noin 10 000 valtuutettua, joiden nelivuotinen kausi alkaa 1. tammikuuta 2013.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot