Mainos
Mainos

MTV3: Puolustusmenot nousevat yli sata miljoonaa vuodessa

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta hyväksyy huomenna turvallisuuspoliittisen selonteon, jossa esitetään roimaa korotusta puolustusmäärärahoihin.

MTV:n uutisten tietojen mukaan puolustusmenoihin tulee vuosittain yli kahden prosentin reaalinen tasokorotus. Inflaation huomioon ottaen menot kasvavat neljä prosenttia vuodessa, mikä vastaa yli sadan miljoonan vuosittaista korotusta.

Rahamäärä on kaksinkertainen verrattuna siihen summaan, jota eduskunnan turvallisuuspoliittinen seurantaryhmä esitti viime kesänä. Lisärahat on tarkoitus käyttää uusiin hankintoihin, joiden osalta selonteko ei kuitenkaan mene yksityiskohtiin.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan tasokorotus kirjattiin selontekoon kokoomuksen vaatimuksesta.

Suomen Nato-kanta ei muutu selonteon myötä. Linja on jatkossakin se, että Suomi varaa mahdollisuuden liittyä sotilasliittoon halutessaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot