Mainos
Mainos

MTV3: Suomalaiset pitävät huumeita pahimpana ongelmana

Yli puolet suomalaisista pitää huumeita Suomen tämän hetken keskeisimpänä ja pahimpana ongelmana. Sekä alan ministeri että ruohonjuuritason työntekijä korostavat perheiden merkitystä huumeiden vastaisessa taistelussa.

Huumeet huolettavat suomalaisia

MTV:n teettämän tutkimuksen mukaan puolet suomalaisista kokee huumeet pahimmaksi uhaksi. Työttömyys, toiseksi pahin uhka, jää selvästi huumeiden varjoon. -Tämän päivän kaman käyttäjä voi olla kuka tahansa. Vasta luhistumisvaiheessa kadulla kulkeva ryysyläinen erottuu massasta, sanoo toiminnanjohtaja Hannu Penttinen Aseman Lapset ry:stä.

Myös sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho on huolissaan tilanteesta. -Huumeiden käyttöön sortuu nuoria joilla ei välttämättä edes ole ongelmia, joita pitäisi paeta huumeisiin, sanoo Perho.

Ehkä hieman yllättäen niin päättäjä kuin ruohonjuuritason työntekijä painottavat perheiden keskeista asemaa huumeiden vastaisessa taistelussa.

- Tämä vaatii toimintaa kaikilla rintamilla. Perheissä pitää oppia tuntemaan vaaran merkit, ja että lapsista ja nuorista pidetään kotona huolta, myös murkkuikäisistä ja heidän menoistaan, ministeri Perho muistuttaa.
Aseman Lapset ry:n Penttinen on samoilla linjoilla: -Pystyttäisiin vanhempina auttamaan lapsia pahassa olossa, murheissa ja pettymyksissä. Jaetaan myös ne asiat, ei vain kivat ja mukavat, niin se on parasta huumeiden ennaltaehkäisyä.

MTV:n tutkimuksessa kysyttiin kansalaisilta heidän näkemystään Suomen pahimmasta ongelmasta.
Vastaajista 52 prosenttia piti huumeiden yleistymistä keskeisimpänä ongelmana. 20 prosenttia vastaajista nimesi ongelmaksi työttömyyden ja poliittisen ja taloudellisen päätäntävallan luisumista Suomen ulkopuolelle pelkäsi puolestaan 16 prosenttia suomalaisista. Yhdeksän prosenttia haastatelluista pelkäsi hillitsemätöntä muuttoliikettä.

Tutkimuksen teki MTV:n uutisille Research International viime kuun lopulla. Siihen haastateltiin yli tuhatta henkilöä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme