Mainos
Mainos

Muhkea sarjakuvateos: 665 sivua!

Amerikkalaisen Craig Thompsonin 665-sivuista Habibi-suurteosta pidetään merkittävänä graafisen romaanin uudistajana. Sen kuvallisen ilmaisun inspiraation lähteinä ovat lähinnä olleet islamilainen taide ja vuosisadan vaihteen ranskalaiset taidemaalarit. Kiirastorstaina ilmestyvä teos on yksi laajimmista Suomessa julkaistuista sarjakuvallisista romaaneista. Habibi nousi ilmestyttyään Yhdysvaltojen myyntilistan kärkeen.

Kustantajan mukaan "Habibia voi lukea tuhannen ja yhden yön mystiikkaa tulvivana visuaalisena ilotulituksena ja jännittävänä tarinana, mutta siinä on myös filosofis-uskonnollisia ja ekologisia sävyjä."

Tarina sijoittuu kuivuudesta kärsivään kuvitteelliseen Lähi-idän maahan. Arabityttö Dodolan elämä on karua: lapsiavioliitto, kidnappaus, orjakauppa ja teloituksen välttäminen ovat vasta alkua. Lopulta Dodola tapaa pienen Zamin, ja yhdessä he muuttavat autiomaahan hylättyyn laivaan jakaen elämänsä niin sisarellisesti kuin aistillisestikin. Arabiankielen sana habibi tarkoittaa rakasta.

Craig Thompson (s. 1975) on monilla kansainvälisillä palkinnoilla palkittu sarjakuvataiteilija. Habibi on hänen ensimmäinen suomennettu sarjakuvaromaaninsa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme