Mainos
Mainos

Muista huolellinen pukeutuminen hyisillä laskettelurinteillä

Paukkupakkanen kietaisi pohjoisen laskettelukeskukset tiukkaan otteeseensa. Hyisillä keleillä lasketellessa asiallinen pukeutuminen on äärimmäisen tärkeää.

– Nykyisillä vaatteilla, urheilukerrastoilla, välivaatteilla ja toppapuvuilla pärjää kyllä kovillakin pakkasilla. Monoihinkin voi hankkia lämmittimet. Kypärä suojaa korvat ja hyvä kypärä myös poskipäät. Siihen päälle vielä lasit, niin vain nenänpää jää pakkasen armoille, sanoo Rukan liiketoimintajohtaja Matti Parviainen.

Rukalla mitattiin maanantaina aamulla pahimmillaan hieman yli 20 asteen pakkaslukemia.

– Lähtökohta on se, että kaikkien varusteiden pitää olla kuivia kun rinteeseen lähdetään. Pitää muistaa riittävät tauot, Parviainen muistuttaa.

– En suosittele alkoholia pakkasilla ollenkaan. Siinä äkkiä kontrolli katoaa, Parviainen toteaa.

"Suomalaiset osaavat pukeutua"'

Kittilän Levillä lämpömittari tipahti aamutuimaan 27,5 asteen pakkaslukemaan.

– Tärkein asia on kasvojen suojaus. Joskus myös näkee, että jalkaan laitetaan liian isot monot, jotta väliin mahtuu pari sukkaa. Se on ihan turhaa, nykyaikaiset monot ovat lämpimiä yhdenkin sukan kanssa, toteaa Levin hiihtokoulun johtaja Tapio Kokko.

– Lisää kerroksia vaan vaatetukseen. Kyllä suomalaiset osaavat pukeutua, mutta ulkomaalaisia joutuu opastamaan useammin, Kokko jatkaa.

– Ja tarkkaillaan kaveria. Jos kasvoihin alkaa ilmestyä valkoisia läikkiä, niin avokämmentä vaan, se lämmittää. Taukojen määrää kannattaa kovilla pakkasilla tietenkin lisätä, sanoo Kokko.

Lue myös:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme