Mainos
Mainos

"Muista lapsi liikenteessä"

Tuhannet uudet koululaiset ja vanhemmatkin koulukkaat ryntäävät taas viikon kuluttua teille ja kaduille muun liikenteen joukkoon, kun koulut alkavat.

Sekä Liikenneturva että Liikkuva poliisi kantavat huolta heidän turvallisuudestaan. Suurin huoli on pienimmistä eli vasta koulunsa aloittavista lapsista.

Aikuisten on otettava täysi vastuu koulumatkan turvallisuudesta, viranomaiset sanovat. He muistuttavat, että uudella koululaisella on monia asioita mielessä koulun alkaessa, eivätkä liikenteen riskit ja vaarat ole vielä tuttuja.

Vanhempien kannattaa opetella yhdessä koulunsa aloittavien lasten kanssa turvallisin reitti kouluun. Tärkeää on myös muistaa, ettei turvallisin reitti ole aina lyhin. Opetustilanteessa kannattaa testata lapsen omia valmiuksia ja antaa lapsen itse päättää esimerkiksi se, milloin katua tai tietä voisi turvallisesti lähteä ylittämään.

Polkupyörän käytön sallimista koulumatkalla täytyy viranomaisten mukaan harkita tarkkaan. Pienimpien lasten on turvallisinta liikkua jalkaisin, he neuvovat. Vanhempien pitää muistaa tarkistaa pyörän kunto ja varusteet.

Itsestäänselvää on myös se, että pyöräiltäessä käytetään aina kypärää. Myös autoilijoiden on syytä olla koulujen alkaessa erityisen tarkkana liikenteessä. Ajonopeus pitää sovittaa tilanteen mukaiseksi ja lapsi tulee ottaa huomioon kaikissa tilanteissa. Varovaisuus päiväkotien ja koulujen lähistöllä on tärkeää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme