Mainos
Mainos

Muista suojata puutarhakalusteet talvelta - jo nyt!

Vaikka syksy on vasta aluillaan, kannattaa puutarhakalusteet suojata hyvissä ajoin.

Puutarhamaailman osastopäällikkö Niina Eager Espoon Bauhausista kertoo, että esimerkiksi grillin voi jättää ulos terassille, kunhan sen suojaa kunnolla.

– Grillit talvehtivat vallan oivasti ulkosalla. Ne kannattaa suojata peitteellä ja huolehtia, että kaasuhana on varmasti kiinni. Muoviset kaasupullot säilyvät hyvin ulkona. Teräspullo ruostuu, mutta senkin voi suojata peitteellä, Eager sanoo.

Muovikalusteet kestävät pakkasta

Eagerin mukaan lähtökohtaisesti kaikki puutarhakalusteet voi jättää ulos, kunhan ne on peitelty. Niin polyrottinki- kuin muutkin muovikalusteet kestävät pakkasta.

– Mutta silloin niitä ei voi käyttää. Jäätynyt muovi poksahtaa rikki helposti.

Myös monet tekstiilit voi jättää ulos, jos ne huputtaa.

– Ennen suojaamista tekstiilit kannattaa puhdistaa ja käsitellä homeenestosprayllä tai varmistaa, että ne ovat rutikuivia ennen huputtamista.

Puukalusteet pitäisi öljytä kolmesti vuodessa

Puisissa puutarhakalusteissa on sen sijaan enemmän työtä. Ne täytyy puhdistaa ja öljytä ennen talvisäilöön vientiä.

– Puukalusteet eivät sovi laiskalle ihmiselle, sillä ne pitää öljytä vuoden aikana kolmesti: ennen kuin ne vie varastoon, ennen kuin ne ottaa sieltä ja vielä kerran keskikesällä.

Talven jälkeen muovikalusteille riittää pelkkä pesu.

– Vielä muutama vuosi sitten myytiin paljon puisia puutarhakalusteita. Moni on kyllästynyt hoitoon ja päätynyt siksi muovisiin, Eager kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme