Mainos
Mainos

Muistisairauksia pyritään hoitamaan yhä enemmän ennalta

Muistisairauksia halutaan hoitaa yhä enemmän ennalta ehkäisemällä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylijohtaja Marja Vaarama painottaa, että muistisairauksien torjunnassa painopiste on siirtymässä yhä enemmän terveiden elämäntapojen korostamisen ja siten ennaltaehkäisyn suuntaan.

Joka kymmenes yli 75-vuotias potee muistisairautta, mutta myös työikäiset voivat niihin sairastua. THL on kartoittanut sairauksiin johtaneita riskitekijöitä, joista merkittävin on korkea ikä.

– Sitten saattaa olla geneettisiä tekijöitä, sairaudet, kuten verisuonisairaudet, niiden hyvä hoito on tärkeää. Sitten on monia elämäntapoihin liittyviä asioita. Terveet elämäntavat, hyvä älyllinen aktiviteetti ja hyvät sosiaaliset suhteet suojaavat, Vaarama toteaa.

Suomessa 120 000 ihmistä potee keskivaikeaa tai vaikeaa muistisairautta, joista yleisin on Alzheimerin tauti. Muistisairaudesta ei voi parantua mutta sen etenemistä voidaan hidastaa.

(MTV3)

Katso THL:n ylijohtajan Marja Vaaraman haastattelu: (Huomenta Suomi 1.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme