Mainos
Mainos

Muistutus kesäkokeille: Raaka liha voi sairastuttaa

Kesägrillaajan kannattaa muistaa raakaan lihaan ja sen käsittelyyn liittyvät terveysvaarat. Elintarvikevirasto ja Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos patistavat kokkaajia pitämään huolta lihan riittävästä kuumentamisesta, oikeasta käsittelystä ja säilyttämisestä.

Grillipihvit ja muut raa'at lihatuotteet on kuumennettava läpikypsiksi, jos haluaa tuhota taudinaiheuttajat. Yleensä liha on riittävän kuumaa, kun siitä valuvan nesteen määrä on selvästi vähentynyt ja neste on kirkasta eikä enää punaista.

Esimerkiksi hampurilaispihvin riittävä ja turvallinen kuumennusaika on noin kaksi minuuttia 70 asteessa. Lisäksi kaikki raa'an lihan kanssa kosketuksissa olleet astiat ja ruokailuvälineet on pestävä huolellisesti ennen niiden käyttämistä muun ruoan käsittelyyn.

Raa'at pihvit ja muut lihatuotteet kannattaa ennen kuumennusta säilyttää erillään muista elintarvikkeista ja mieluiten alkuperäisessä pakkauksessaan. Pakkausten suosituslämpötiloja pitäisi noudattaa mahdollisimman hyvin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme