Mainos
Mainos

Multi-Tabs Raskaus Inkivääri -tuotetta ei suositella raskaana oleville

Apteekeissa myyty ravintolisä Multi-Tabs Raskaus Inkivääri voi Tanskan Food Instituten riskinarvioinnin mukaan olla haitallinen raskaana oleville. Tanskan viranomaiset ilmoittivat asiasta EU:n nopean hälytysjärjestelmän kautta, kertoo Finfood Uutispalvelu.

Tanskan elintarvikevirasto katsoo, että raskaana olevien ei tulisi käyttää inkiväärivalmisteita, kunnes voidaan varmistaa, ettei inkivääristä ole suurinakaan määrinä haittaa sikiölle tai äidille.

Suomessa tuotetta markkinoivan Ferrosanin tiedotuspäällikön Risto Lindholmin mukaan Suomessa tuote on vedetty pois markkinoilta jo tammikuussa huonon menekin takia.

- Mitään syytä huoleen ei valmistetta käyttäneillä raskaana olevilla äideillä ole. Mitkään tutkimukset eivät viittaa siihen, että minkäänlaista haittavaikutusta olisi, kysymys on ainoastaan siitä, että turvallisuutta ei ole pystytty riittävän laajoin tutkimuksin osoittamaan, rauhoittelee Lindholm.

Lindholmin mukaan asiakkaat voivat palauttaa jo ostamansa tuotteet maahantuojalle ja saada rahansa takaisin,

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme