Mainos
Mainos

Mummonmökin myynti on nyt vaikeaa

Mökkimyynnin kiivain sesonki on alkamassa, eikä taantuman vaikutuksilta vältytä, arvioi toimitusjohtaja Tommi Rytkönen Kiinteistömaailmasta.

- Harkinta leimaa mökkikauppaakin. Päätöksiä mietitään pidempään.

Rantakohteet vetävät mökinostajia selkeästi parhaiten, mutta niidenkin kysyntä on silti laskenut vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, selviää Kiinteistömaailman tuoreesta barometrista.

- Rantakohteissa on kaiken aikaa ollut tietynlainen alitarjontatilanne, myöskin nyt. Rantakohteisiin liittyy usein tunneasioita, ja niitä ei tule hirveästi myyntiin, Rytkönen sanoo.

Rannattomalla tontilla sijaitsevien mummonmökkien kanssa välittäjillä on Rytkösen mukaan "enemmän töitä".

Pienten asuntojen hinnat jo pohjissaan

Asuntokauppa sen sijaan on kääntynyt kohti normaalia viime syksyn aallonpohjan jälkeen. Pienille, kohtuuhintaisille perheasunnoille on kysyntää ensiasunnon ostajien ja muiden vuokralta muuttajien keskuudessa.

- Korot ovat historiallisen alhaalla ja vuokrat ovat nousseet, Rytkönen perustelee.

Barometrissa ennustetaan, että yksiöiden ja kaksioiden hinnat ovat jo pohjissaan, kun taas isojen asuntojen hintojen ennustetaan joustavan vielä noin viisi prosenttia alaspäin.

- On todennäköistä, että tänä vuonna asuntokauppa jää viime vuoden luvuista, ehkä noin kymmmenen prosentin verran, Rytkönen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot