Mainos
Mainos

Munamiehen unelma toteutui - katso kuvat syntymäkanalasta

MTV3:n 45-minuuttia ohjelman järjestämä Munamiehen vierailu hänen syntymäkanalaansa Munakan kylässä Pohjanmaalla alkoi keskiviikkona riemukkaasti. Matka Helsingistä Seinäjoen lähellä sijaitsevaan Munakan kylään kesti yli neljä tuntia, mutta Munamies kesti matkan rasitukset loistavasti. Perillä syntymäkanalansa ovella Munamies huokaili koti-ikäväänsä.

- Ihana nähdä kaikki sisarukset ja sukulaiset! Olen odottanut tätä niin kauan!

Kanalanomistaja Kari Knuuttila oli vähintään yhtä ilahtunut vierailusta. Hän on erittäin ylpeä kuuluisimman munansa menestyksestä.

- Hän on fiksuin muna, mikä kanalastani on maailmalle lähtenyt. Olen hyvin ylpeä hänestä ja arvostan häntä suuresti. Etenkin hänen lauseensa pienestä munasta, mutta isosta sielusta on todella viisas, Knuuttila ylistää.

Syntymäkanalassaan Munamies sai aikaan valtavan kaakatuksen. Munamies on kotoisin Knuuttilan omistamasta yhdestä Suomen surimmasta lattiakanalasta. Kanalanomistaja kertoi sukulaisten odottaneen Munamiehen käyntiä tämän ensimmäisestä televisioesiintymisestä saakka. Myös hän itse on jännittänyt vierailua niin, että uni ei meinannut edellisyönä tulla silmään. Munamies ei kuitenkaan löytänyt kanalasta äitikanaansa. Hän on ollut useita viikkoja pois, eikä kanan muisti ei ole kovin pitkä.

Kanalavierailun jälkeen Munamies kuljetettiin keskelle 400 asukkaan Munakan kylää, jossa kyläläiset olivat varanneet vierailua varten kakkukahvit 400 hengelle. Mediaa ja muuta yleisöä oli saapunut paikalle myös puskaradion kutsumana runsaasti. Arvioiden mukaan ihmisiä oli 500-1000.

Kunnan edustajat pitivät puheen ja lapset saivat tavata idoliaan. Lapset jonottivat pitkässä jonossa Munamiehen luokse, jotta saivat ojentaa hänelle piirustuksensa ja halata häntä. Kaiken kukkuraksi kyläläiset lahjoittivat Munamiehelle Munamökin kiitokseksi kotikylän nostamisesta maailmankartalle. Mökin mukana lahjoitettiin myös kalusteita.

- Olimme järjestäneet mökkiin Munamiehelle yllätyksen. Siellä hän lopulta tapasi äitikanansa. Jälleennäkeminen oli riemastuttava - Munamies syötti äidilleen jyviä, Knuuttila kertoo.

Munakan kylätoimikunnan puheenjohtaja Tero Haukkala sanoi puheessaan, että Munamiehen edustamat arvot sopivat hyvin yksiin Munakan kylän arvojen kanssa.

- Kylmästä maailmasta voi aina palata omaan kotikyläänsä ja kotimökkiin. Kaikkein tärkeimpiä asioita maailmassa ovat perhe, ystävät ja läheiset, Haukkala muistutti.

Mökin lisäksi Munamies sai 3500 euron peltikuorellisen vanhan kakluunin eli pönttöuunin lahjakortin muodossa kyläläisiltä. Samalla kyläläiset toivoivat, että Munamies rakentaisi pysyvän pesän Munakkaan. Munamiehelle ojennettiin lahjana myös untuvatäkki siltä varalta, jos maailma kohtelee häntä joskus kylmästi. Lisäksi Muna sai 1400-luvulta peräisin olevan kattopaanun, johon oli kaiverrettu: Muistoksi Munamiehelle.

MTV3 seuraa Munamiehen vierailua netissä, 45 minuuttia -ohjelmassa alkaen klo 20 ja Kymmenen Uutisten kevennyksessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme