Mainos
Mainos

Munamies Nieminen haluaa olla kesällä ulkona ja teatterissa

Viime talvena suomalaisten tietoisuuteen ja sydämiin pongahti TV:n Putous-sketsisarjan hahmo Munamies. Näyttelijä Munamiehen takana on Riku Nieminen, joka rentoutuu kesäaikaan samalla kun paiskii töitä muun muassa Lappeenrannan kesäteatterissa.

Munamies-hahmo on kesäisin hieman taka-alalla, mutta kokonaan hänestä ei näyttelijä pääse eroon.

– Olin menossa ystävien syntymäpäiville, ja siellä porukka pyysi nimmareita. Siitä tuli vähän outo olo, mutta mielellään annan nimmareita, koska Munamies on tosi mukava ja positiivinen hahmo. Hän toimii esimerkkinä kaikille.

Munamies-hahmon suosion myötä alkoi Riku Niemisen elämänkatsomus kiinnostaa. Hän kuuluu Zeitgeist-liikkeeseen, joka kritisoi markkinataloutta, voitontavoittelua ja kulutusta. Liike kannattaa resurssipohjaista taloutta, joka rahatalouden sijaan pohjautuu luonnonvarojen hyödyntämiseen tasapuolisesti ja kestävästi.

Zeitgeist-liikkeen ihannevisio on, että ihmiset eivät enää käyttäisi rahaa ollenkaan. Munamiehen rooli on siinä mielessä hieman ristiriitainen, sillä munamieheltä on ilmestynyt albumi, lisää on suunnitteilla ja albumeja halutaan myydä, jotta niistä tulee rahaa..

– En lähtenyt tekemään levyä rahallisesti. Artistille, joka ei sanota ja sävellä, se ei ole niin rahakasta hommaa. Saan siitä tietyn prosentin, mutta ei siitä rikastu. Lähdin siihen mukaan, koska olen koko elämäni ollut musiikissa mukana, ja rakastan musiikkia.

Kesässä näyttelijä Riku Nieminen rakastaa kalastusta ja mökkeilyä.

– Luonnonläheisyys on siinä se juttu. Jos teatterissa on töissä, niin se on aika pimeä, musta laatikko. Suomen kesä on niin lyhyt ja silloin haluaa olla ulkona.

Kesäterässä-sarjassa haastattelemme eri alojen tunnettuja vaikuttajia ja kysymme millä mielellä he ovat lomalla. Mitä suuria asioita pyörii mielessä, mitä tekee kun on oikein kunnolla lomalla eli kesäterässä. Huomenna dekkaristi Jarkko Sipilä kertoo, missä ja milloin on paras aika kirjoittaa kirjaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme