Mainos
Mainos

Munuaistauti lisääntynyt hälyttävästi diabeetikoilla

Munuaistauti on hälyttävästi lisääntynyt aikaustyypin diabetestä sairastavilla potilailla. Munuaistauti on yksi diabeteksen vaikeimmista lisäsairauksista, joka lähes aina johtaa keinomunuais-eli dialyysihoitoon.

Diabetekseen eli sokeritautiin liittyvä munuaissairaus on diabeteksen vaikeimpia lisäsairauksia ja yleisin dialyysihoidon syy.

Diabetesta sairastaa noin 200 000 suomalaista. Heistä suurin osa eli noin 160 000 sairastaa aikuistyypin diabetesta. Munuaissairaiden diabeetikkojen määrä on lisääntynyt rajusti 90-luvulla ja sama kehitys jatkuu edelleen.

Hyvän hoidon turvaaminen on vakava haaste terveydenhoidolle . Diabetekseen liittyvien sairauksien hoito tulee kalliiksi yhteiskunnalle ja on potilaalle vaativaa.

Aikuistyypin diabetesta voidaan ehkäistä terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla. Suomessa on tänä vuonna käynnistynyt suuri aikuistyypin diabeteksen ehkäisyyn tähtäävä kansanterveysohjelma.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.11.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot