Mainos
Mainos

Muodikasta raakaravintoa ei suositella lapsille

Kuumentamaton raakaruoka kasvattaa suosiotaan.

Raakaruokaravinnossa ruokaa ei kypsennetä ja se koostuu pääasiassa kasviksista, hedelmistä ja marjoista.

Raakaruokakursseja järjestetään jo Ilmajokea myöten. Kurssien lisäksi Suomeen on avattu raakaruokaa suosivia kahviloita ja ravintoloita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan raakaruoan periaatteet ovat hyvät, mutta se ei sovi kaikille.

– Lapsille ei suositella raakaravintoa. Siinä proteiinin saanti jää pieneksi ja se voi olla ongelma kasvavalle lapselle, sanoo tutkija Katja Hätönen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Raakaruokainnostus ei ole ainoa suosiotaan kasvattava ravintotrendi. THL:ssäkin on huomattu, että perinteisen suomalaisen keitetyn perunan aika on hetkeksi ohitse.

– Ihmiset haluavat erottautua, eli on hienoa syödä jotain tiettyä ruokavaliota, Hätönen pohtii.

Katso Mari Karppisen juttu (Kymmenen uutiset 4.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme