Mainos
Mainos

Muodokas lantio hyväksi naisen terveydelle

Kaikki vartalon kurvit eivät yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan ole vaarallisia. Duodecimissä julkaistussa tutkimuksessa on havaittu, että muodokas lantio suojelee naisia sepelvaltimotaudilta.

Leveälanteisimpien naisten riski sairastua sepelvaltimotautiin on tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia pienempi kuin kapealanteisilla.

Tutkimuksessa leveälanteisimman viidenneksen muodostavat ne naiset, joiden lantion ympärysmitta on yli 114 senttimetriä. Kapeimmiksi luokitellaan puolestaan alle 91 senttimetrin lantiot.

Tutkijat selittävät tuloksia esimerkiksi sillä, että lantion seudun rasva imee itseensä seerumin vapaita rasvahappoja ja estää niiden haittavaikutuksia.

Lisäksi tutkimuksessa huomattiin, että suurimahaisimmilla oli kaksinkertainen riski kuolla sepelvaltimotautiin kuin hoikemmilla.

Yhdysvaltalaiset tutkijat seurasivat yli viidentoista vuoden ajan yli 44 000 naissairaanhoitajan terveydentilaa. Tutkimuksessa huomioitiin naisten ikä, paino ja elintavat. Tutkittavilla ei ollut sepelvaltimotautia ennestään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme