Mainos
Mainos

Muotoilun valtionpalkinto Kirsti Doukasille

Doukas on yksi Suomen tunnetuimmista korumuotoilijoista niin meillä kuin ulkomaillakin.

Tämän vuoden muotoilun valtionpalkinto ojennettiin kultaseppä ja muotoilija Kirsti Doukasille tänään Helsingissä. Palkinto on 15 000 euroa.

Kirsti Doukas (s. 1964) on yksi Suomen tunnetuimmista korumuotoilijoista niin meillä kuin ulkomaillakin. Doukas toimii pääsuunnittelijana Kalevala Korussa, jossa hänen työnsä kattaa mallistot uniikkikoruista yrityskoruihin ja liikelahjamallistoihin.

Valtion muotoilutoimikunta sanoo palkintoperusteluissaan, että Doukasin ansiot muotoilijana perustuvat erityisesti hänen taitoonsa uuden hopeakorun ja jalokivien yhdistäjänä sekä suomalaisen korusuunnittelun uudistajana.

- Kalevala Koru on ollut rakentamassa suomalaista modernia identiteettiä kansallisen kulttuurin pohjalta. Kirsti Doukas on ollut merkittävästi luomassa yhtiön perinteikkäälle mallistolle uutta muotokieltä.

Lahden muotoiluinstituutissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa suoritettujen opintojen lisäksi Doukas on kartuttanut osaamistaan toimimalla jalometallialan tuotantoketjun lähes kaikissa vaiheissa: valimotyöntekijänä, pintakäsittelijänä, kultaseppänä, korumyyjänä, opettajana, suunnittelijana, vastuullisena tiimin jäsenenä ja itsenäisenä taiteilijana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot