Mainos
Mainos

Muovia kierrätetään jatkuvasti enemmän

Eurooppalainen vertailu sijoittaa Suomen jätemuovien hyötykäytössä keskikastiin. Muoviteollisuusyhdistyksen toimitusjohtaja Kari Teppola arvioi tilanteen kohenevan nopeasti uusien jätteenpolttolaitosten ansiosta. Seuraava aloittaa Kotkassa ensi viikolla.

Teppolan mukaan Suomi hätyyttelee muovien kierrätyksessä lähiaikoina jo viittäkymmentä prosenttia, kun kaksi vuotta sitten uudelleen käytettiin tai energiaksi poltettiin vain parikymmentä prosenttia.

- Kaikissa kärkimaissa on energiakäytön osuus huomattavan suuri, Teppola muistuttaa.

Muovien kierrätykseen vaikuttaa juuri nyt se, etteivät eurooppalaiset muovijäte-erät ole enää pariin kuukauteen kiinnostaneet kiinalaisia. Teppolan mukaan kiinalaiset ovat parin vuoden ajan vieneet väen väkisin parhaita laatuja, mutta yllättäen myös kevyitä rakennuseristelevyjä.

Tullitilastoihin jäte-erät on kirjattu raaka-aineena, eikä Kiinaan menneitä muovimääriä siksi tarkkaan tiedetä. LT-Muoviportin toimitusjohtajan Olli Roosin mukaan kyse on ollut tuhansista tonneista vuosittain.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme