Mainos
Mainos

Murhan yritys sulki Lahden työvoimatoimiston

Työvoimaneuvoja joutui vakavan pahoinpitelyn uhriksi Lahden työvoimatoimistossa tänään. Toimisto jouduttiin tapahtuneen myötä sulkemaan kesken päivän. Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä.

Lahden työvoimatoimisto jouduttiin tänään sulkemaan kesken päivän vakavan pahoinpitelyn takia. Väkivallan kohteeksi joutui työhuoneessaan naisvirkailija, jonka luona asioi keski-ikäinen lahtelaismies. Poliisi epäilee miestä murhan yrityksestä.

Uhri sai vammoja päähänsä ja eri puolille kehoa niin, että hän joutui hoitoon Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Vuonna 1942 syntyneen naisen vammat eivät poliisin tietojen mukaan ole hengenvaarallisia.

Poliisi otti tekijän kiinni tapahtumapaikalta. Ensimmäisissä puhutteluissa ilmeni hänen suunnitelleen tekoaan niin vakaasti, että rikosnimike koveni murhan yritykseksi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Takala kertoo tekijän käyttäneen jotakin astaloa, mutta sen laatua hän ei vielä kerro.

Epäillyllä oli sovittu tapaaminen

Virkailija oli sopinut tapaamisesta asiakkaan kanssa kello 10 aikaan. Väkivalta purkautui suunnilleen saman tien, kun noin 35-vuotias mies tuli hänen luokseen.

Välikohtaus kesti komisario Takalan mukaan lyhyen ajan, sillä työvoimatoimiston muu henkilökunta kuuli naisen avunhuudot ja riensi hätiin. Teon motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.

Asiakkaita otetaan vastaan jälleen maanantaina. Maanantaina tulee ajankohtaiseksi myös tekijän vangitseminen.

Henkilökunta huolissaan

Lahden työvoimatoimisto tekee kaikkensa ehkäistäkseen väkivallanteot, sanoo toimiston apulaisjohtaja Vesa Jouppila. Pahoinpitely tuli hänen mukaansa täysin yllätyksenä, sillä asiakas oli tuttu eikä hän ollut aiheuttanut aiemmin ongelmia.

Jouppilan tietojen mukaan uhkailut eivät ole koskaan ennen muuttuneet teoiksi Lahden työvoimatoimistossa. Tapahtunutta ei nytkään pystynyt päättelemään mistään etukäteen.

Apulaisjohtaja arvelee teon aiheuttavan laajemminkin keskustelua työvoimatoimistojen turvatoimista.

- Monenlaista on jo tehty, mutta ei konsteja voi paljastaa julkisuudessa, Jouppila sanoo.

Vesa Jouppila vierastaa ajatusta metallinpaljastimista viraston ovella. Se haittaisi hänen mielestään asiallisesti käyttäytyvän valtaenemmistön asiointia.

Veriteko ei aiheuttanut vaaraa muille, mutta luonnollisesti työtoverin kohtalo järkytti ja herätti huolen omasta turvallisuudesta. Valtaosa Päijät-Hämeen työvoimatoimiston päätoimipisteen noin 100 työntekijästä oli välikohtauksen aikaan paikalla.

Heille järjestettiin saman päivän aikana tilaisuus, jossa tapahtumat käytiin lävitse. Tarjolla oli myös talon ulkopuolista ammattiapua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme