Mainos
Mainos

"Murhe ja stressi ovat Talvivaaran vakavia terveyshaittoja"

Kaivosyhtiö Talvivaaran lähistöllä asuvien ihmisten suurimpia terveysongelmia saattavat tällä hetkellä olla kaivoksen ongelmien aiheuttamat stressi ja murhe.

Näin arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusprofessori Hannu Komulainen tänään Säätytalolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Komulaisen mukaan ihmisten huoli esimerkiksi omaisuuden arvon laskusta aiheuttaa terveysongelmia, jotka on otettava vakavasti. Hänen ja muiden tilannetta seuraavien viranomaisten mukaan muita vakavia terveyshaittoja Talvivaaran ympäristössä ei toistaiseksi ole. Tilannetta kuitenkin seurataan huolestuneina.

Säteilyturvakeskuksen mukaan esimerkiksi uraani on vaarallista ihmiselle nykyisissä pitoisuuksissaan vain juotuna. Toistaiseksi uraania ei viranomaisten mukaan ole pohjavesiin päässyt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot