Mainos
Mainos

Murmansk ja Lappi tehostavat yhteistyötä hiv-tartuntojen ehkäisyssä

Hiv-tartuntoja ehkäistään yhteistyöhankkeella, jonka kohderyhminä ovat mm. prostituoidut, huumeiden käyttäjät ja raskaana olevat. Myös tuberkuloosin leviäminen on edelleen suuri ongelma Murmanskin alueella.

Murmanskin aluehallinto ja Lapin lääninhallitus tehostavat yhteistyötä tuberkuloosin ja hiv-tartuntojen ehkäisemisessä.

Tuberkuloosin leviäminen on edelleen suuri ongelma Murmanskin alueella, missä sairastavuus on moninkertaistunut. Myös hiv-tartunnat huolestuttavat. Murmanskin alueella on todettu yli 1400 tartuntatapausta.

Läänin sosiaali- ja terveysneuvos Raimo Pantti kertoo, että hiv-tartuntoja ehkäistään muun muassa Murmanskin aluehallinnon, Lapin lääninhallituksen ja Lapin yliopiston välisellä yhteisellä riskikäyttäytymisen hallintaan liittyvällä hankkeella. Kohderyhminä ovat muun muassa prostituoidut, huumeiden käyttäjät ja raskaana olevat.

Pantin mukaan esillä on ollut myös uuden naisten turvakodin perustaminen Murmanskiin.

Murmanskin aluehallinnon varakuvernööri Ljudmila Tshistova vieraili Lapin lääninhallituksessa keskiviikkona ja torstaina. Käynti liittyi Lapin ja Murmanskin väliseen turvallisuusyhteistyöhön, joka kattaa vuodet 2004-2006.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme