Mainos
Mainos

Murtautuminen aiheutti kirkolle tuhansien eurojen vahingot

Ruotsinkielisen Johanneksen seurakunnan käytössä olevaan Lauttasaaren kirkon osaan murtauduttiin viime perjantaina. Rikos tapahtui aamuyöllä noin kello yhden aikaan.

Kirkon sisällä särjettiin omaisuutta ensiarvioiden mukaan yli 10 000 euron arvosta. Vahingonteko kohdistui lähinnä irtoesineisiin, kuten patsaisiin. Helsingin rikospoliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona. Kirkosta ei anastettu omaisuutta.

Poliisin tiedonannon mukaan rikoksen motiivia on vaikea arvioida, mutta tapahtuma vaikuttaa yksittäiseltä vahingonteolta, johon on ryhdytty ilman sen tarkempaa suunnitelmaa. Mitään esimerkiksi satanismiin tai muuhun vastaavaan toimintaan liittyviä jälkiä ei kirkosta ole löytynyt.

Seurakunta on pystynyt järjestämään kaikki tapahtumat normaalisti vahingonteosta huolimatta. Myös jatkossa kaikki tilaisuudet voidaan järjestää normaalisti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme