Mainos
Mainos

Muruttelu ja suukottelu toi upseerille varoituksen

Naisalaisten suukottelu ja muruttelu ovat tuoneet upseerille varoituksen sotilaan sopimattomasta käytöksestä. Lisäksi Helsingin hovioikeus tuomitsi majurin maksamaan kahdelle naisaliupseerille kärsimyskorvauksina yhteensä 1200 euroa.

Syytteen mukaan upseeri oli vapaa-ajallaan lähestynyt naispuolista alaistaan ravintolassa. Majuri oli kertonut naiselle kuulleensa, että tämä olisi valmis makaamaan esimiehensä kanssa edetäkseen urallaan. Sen jälkeen upseeri oli vastoin naisen tahtoa suudellut tätä suulle. Myöhemmin majuri oli "murutellut" naista ja lähetellyt tälle tekstiviestejä, joissa luki muun muassa "olet söpö" ja "tykkään susta".

Toinen naisista kertoi, että upseeri oli yrittänyt suudella häntä huoltoaseman pihalla. Suulle tarkoitettu suukko oli osunut poskeen. Lisäksi majuri oli kähminyt häntä takapuolesta, kun he olivat tanssineet ravintolassa. Hänkin kertoi, että majuri oli lähetellyt tekstiviestejä, jotka olivat häirinneet hänen yksityiselämäänsä.

Syyttäjä vaati upseerille tuomiota kahdesta sotilaan sopimattomasta käytöksestä. Asianomistajat vaativat vahingonkorvauksia loukkauksista. Teot tapahtuivat vuonna 2006.

Hovioikeus uskoi naisia

Helsingin hovioikeus piti naisten kertomuksia uskottavina. Oikeus katsoi, että upseerin käytös oli ollut sotilaalle sopimatonta ja loukannut asianomistajien kunniaa. Hovioikeus totesi, että teot olivat tapahtuneet julkisella paikalla, jolloin niistä voitiin rangaista sotilaan sopimattomana käytöksenä. Oikeus vetosi yleiseen palveluohjesääntöön, jonka mukaan sotilaan pitää käyttäytyä moitteettomasti myös palveluksen ulkopuolella.

Ravintolapuheita ja nimittelyä oikeus piti häpäisevinä. Esimiesaseman ja ikäeron takia oikeus katsoi, etteivät loukkaukset olleet vähäisiä. Tekstiviestit oikeus katsoi vain vähän loukkaaviksi ja hylkäsi korvausvaatimukset niiden osalta.

Hovioikeus antoi majurille varoituksen ja tuomitsi hänet korvaamaan naisten oikeudenkäyntikulut sekä maksamaan molemmille 600 euroa kärsimyksestä.

Majuri kiisti loukanneensa

Majuri kiisti molemmat syytteet ja korvausvaatimukset. Hän katsoi, että oli tavannut toisen naisista vapaa-ajalla, eikä ollut esiintynyt hänen esimiehenään. Hän kertoi esitutkinnassa, ettei muistanut puhuneensa naiselle syytteessä kuvatulla tavalla. Myös suudelman hän kiisti. Tekstiviestien hän ei katsonut aiheuttaneen mielipahaa.

Toisen naisen suutelun majuri myönsi. Hänen mielestään nainen ei ollut siitä loukkaantunut. Myös tanssit syytetty vahvisti, mutta kielsi kourinnan ja loukkaavat tekstiviestit. Lisäksi hän huomautti hankkineensa naiselle asunnon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme