Mainos
Mainos

Museokortti on hitti – nyt kokeilussa oma kortti turisteille

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteinen lippu, joka on voimassa vuoden ajan alkaen ensimmäisestä museovierailusta. Tällä hetkellä Museokortteja on voimassa yli 115 000 kappaletta. 

– Se minkälaisia kommentteja käyttäjiltä kuulee, niin todella tykätään ja käytetään ahkerasti. Keskimäärin Museokortin omistaja käy museossa noin yhdeksän kertaa vuodessa, kertoo Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Museokortilla pääsee käymään 250 museokohteessa ympäri maata. Siltikään kaikki Suomen museot eivät ole lähteneet hankkeeseen mukaan.  Levän mukaan taustalla vaikuttavat monet syyt. 

– Kaikki eivät usko siihen ansaintamalliin. Kaikki eivät halua olla niin tiiviissä yhteistyössä. Silloin kun museokortti lanseerattiin vuonna 2015, meillä oli mukana 156 kohdetta. Pääsääntöisesti museot ovat kyllä havainneet, että kannattaa liittyä.

Kokeilussa oma kortti turisteille

Suomalaiset eivät ole Euroopan ahkerin museokansa. Keskimäärin suomalainen käy Levän mukaan muoseossa kerran vuodessa, kun muissa Pohjoismaissa museoon poiketaan keskimäärin kaksi kertaa vuodessa.

Viime aikoina museoiden kävijämäärät ovat Suomessa kuitenkin kasvaneet. Myös Museokorttia kehitetään Levän mukaan jatkuvasti. Käyttäjät ovat toivoneet muun muassa perhe- ja lastenkorttia. Nekin saattavat tulla kokeiluun.

Tällä hetkellä on käynnissä on kuitenkin pilotti turisteille tarkoitetusta Museokortista.

– Joka ei sitten olisi vuotta, vaan viikon voimassa. Seuraamme samalla, miten kortti on turisteilla käytössä. Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa, miten paljon turisti suomalaisessa museossa käy, Levä kertoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme