Mainos
Mainos

Museovirasto: Kemijärven tehdasta ei tiukkaan suojeluun

Museovirasto ei suosita Kemijärven tehtaan suojelua rakennussuojelulailla. Sen mukaan Kemijärven entisen sellutehtaan rakennusten ja alueiden kulttuurihistoriallisia piirteitä voidaan vaalia parhaiten, kun niitä hyödynnetään uusiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi suunnitellun liimapuutehtaan käyttöön.

Museovirasto antoi ennakkolausunnon sellutehtaan suojelusta Lapin ympäristökeskukselle tänään. Kemijärven sellutehtaan suojelua maa-alueineen, rakennuksineen ja laitteineen haki Paperiliiton kemijärveläinen ammattiosasto.

Museoviraston mukaan osalla Kemijärven sellutehtaaseen kuuluneista rakennuksista on kulttuurihistoriallista arvoa. Merkitystä on muun muassa konttorin ja ruokalan huonejaolla sekä kiinteällä sisustuksella. Museovirasto kuitenkin esittää, että Kemijärven kaupunki harkitsisi suojelua omalla kaavoituksellaan.

Rakennussuojelulaki on järein suojelumuoto. Kaavoitus on yleisin tapa suojella arvokkaita kohteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot