Mainos
Mainos

Museovirasto kritisoi Porvoon tuomiokirkon korjaushanketta

Museovirasto arvostelee kovin sanoin Porvoon tuomiokirkon korjaushanketta. Porvoossa ilmestyvän Uusimaa-lehden mukaan Museovirasto on tuoreessa raportissaan tyytymätön etenkin projektin hallinnointiin ja johtamiseen.

Viraston mielestä kirkon pelastus- ja korjaushanketta johtanut toimikunta oli aivan liian laaja ja sen johtoon olisi tarvittu erityisesti tätä tehtävää varten palkattu henkilö. Myöskään tieto ei aina kulkenut viraston toivomalla tavalla.

Raportissa sanotaan, että hankaluudet alkoivat heti paloyön jälkeisenä aamuna. Museovirasto harmittelee esimerkiksi sitä, että kirkon pohjoispuolen holveja kasteltiin sammutusvaiheessa liikaa ja että palojätteet vietiin liian aikaisin kaatopaikalle, jolloin osa dokumentointityöstä oli tehtävä kaatopaikalla jätteiden ja lokkien seassa.

Lopputulokseen Museovirasto on kuitenkin tyytyväinen. Uusi katto on sen mukaan huolellisesti suunniteltu ja työn jälki on esimerkillistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme